Prosaistens Dagsprosa - en inblick i en prosaists skissbok

Meny:

Sök

maj 2024
m ti o to f l s
« Aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Taggar

Länklista


bloglovin
Twingly BlogRank

Om

Prosaistens Dagsprosa – en inblick i en prosaists skissbok är en plattform och kanal där jag skriver dagliga små eller stora prosaverk med innehåll av tankar, metaforer och kommentarer över aktuella händelser och företeelser. Utan krav på den annars ständiga höga perfektion jag alltid eftersträvar.

Sidan är en omstart då första varianten startades 2008 men byggde på alldeles för mycket grafik. Här är det den nakna rena texten som räknas.

Det som publiceras här kan mycket väl dyka upp i något större. Detta är min skissbok helt enkelt. Ocensurerat och naket. Varför?

Min persons grund vilar på ett ständigt skapande. Ett ständigt berättande. Ett ständigt skrivande. Jag är i grund och botten alltså en ordkramare. Att levandegöra känslor, berättelser, sinnestämningar med ord är underbart. Och jag älskar varje sekund av det. Det skapande.

Bo Strömstedt sa till sina journalister, under sin tid som chefredaktör på Expressen, att de skulle skriva poesi varje dag för att få ett än mer målande språk och utmana sig själva i jakten på att skriva kvalitativa artiklar.

Att ständigt tänka berättelser och skriva har alltid gett mig en större tankerymd och förmågan att tänka abstrakt ökar. Detta gör det enklare att, som till exempel i yrkeslivet, förklara flöden och ta fram systemdesign över en webbplats. Men det är inte allt.

Att skriva ger mig lugn.

Att skriva ger mig liv.

Att skriva det är jag.

Lev väl,
/N

***************************************
”Jag frågade mig själv men glömde svara
Jag drömde mig ett liv men glömde vara”
– Harry Martinsson (Ur Aniara)